Indická Ajurvéda považuje přepuštěné máslo elixírem života a neobejde se bez něj žádný recept. Nemusíme, ale chodit až tak daleko, abychom zjistili, že to není ani u nás novinka. Dříve si každá babička přepouštěla máslo, zvýšila jeho trvanlivost a zlepšovala smažení na něm. Nevím, jestli tušily, že tím zvyšují jeho stupeň přepalování z přibližně 160°C na 230°C, ale každopádně asi věděly, že se na něm smaží mnohem lépe.
Cílem kurzu je prakticky Vás naučit, jak s máslem pracovat, jak dlouho rozpouštět, jak poznat, že už je dost přepuštěné, jak nejlépe ghí přecedit a co na to použít. Dále jak a kde ghí uchovávat, aby nám vydrželo až půl roku. Budeme se bavit, jak ghí používat a jako třešničku na dortu se s Vámi podělím o několik skvělých indických receptů. Ghí má velmi příjemnou chuť a pokrmy s ním chutnají každému.
Na kurz není potřeba nic nosit nebo dopředu zajišťovat. Suroviny a vše potřebné bude připraveno.
Domů si odnesete skleničku vlastnoručně vyrobeného přepuštěného másla.
Kdy: 26.11. 2015 od 17:00 do 18:30 (kurz je určen pro max. 4 osoby)
Cena: 300Kč
Přihlašovat se můžete na emailu
Obsazenost kurzu najdete zde https://goo.gl/iVKoXN
Kurz povede: Hana Tolarová
V ceně semináře jsou zahrnuté všechny suroviny potřebné k výrobě přepuštěného másla. Celou dobu budete mít k dispozici vodu a nápoj ze zeleného ječmene.