Kurz výroby přepuštěného másla ghí

 

KURZ VÝROBY PŘEPUŠTĚNÉHO MÁSLA GHÍ

Indická Ajurvéda považuje přepuštěné máslo elixírem života a neobejde se bez něj žádný recept. Nemusíme, ale chodit až tak daleko, abychom zjistili, že to není ani u nás novinka. Dříve si každá babička přepouštěla máslo, zvýšila jeho trvanlivost a zlepšovala smažení na něm. Nevím, jestli tušily, že tím zvyšují jeho stupeň přepalování z přibližně 160°C na 230°C, ale každopádně asi věděly, že se na něm smaží mnohem lépe.
Cílem kurzu je prakticky Vás naučit, jak s máslem pracovat, jak dlouho rozpouštět, jak poznat, že už je dost přepuštěné, jak nejlépe ghí přecedit a co na to použít. Dále jak a kde ghí uchovávat, aby nám vydrželo až půl roku. Budeme se bavit, jak ghí používat a jako třešničku na dortu se s Vámi podělím o několik skvělých indických receptů. Ghí má velmi příjemnou chuť a pokrmy s ním chutnají každému.
Na kurz není potřeba nic nosit nebo dopředu zajišťovat. Suroviny a vše potřebné bude připraveno.
Domů si odnesete skleničku vlastnoručně vyrobeného přepuštěného másla.

 

 

Kdy: 26.11. 2015 od 17:00 do 18:30 (kurz je určen pro max. 4 osoby)

Cena: 300Kč 

Přihlašovat se můžete na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Obsazenost kurzu najdete zde https://goo.gl/iVKoXN

Kurz povede:  Hana Tolarová

 
V ceně semináře jsou zahrnuté všechny suroviny potřebné k výrobě přepuštěného másla. Celou dobu budete mít k dispozici vodu a nápoj ze zeleného ječmene.


facebook

 

 

NAHORU