Kurz pečení kváskového chleba

 

Jahodobraní na Jiřáku 2015Kurz pečení kváskového chleba

Upéct vlastní chléb není vůbec těžké. Sami se budete moci přesvědčit, že když víte jak na to, je to radost.

Cílem kurzu je prakticky Vás naučit, jaké suroviny jsou potřeba, kde je koupit, v jakém poměru je míchat, jak dlouho chléb péct a další triky pekařek. Budeme se učit zakládat kvásek (kypřící motor těsta) a starat se o něj. V době pečení chleba si budeme povídat o typech muk pro pečení a dalších možných přísadách (semínka, oříšky, koření).

Na kurz není potřeba nic nosit nebo dopředu zajišťovat. Pokud máte vybranou formu na chléb, je možné ji přinést, ale není to podmínkou. Suroviny a vše potřebné bude připraveno.

Domů si odnesete vlastní kváskový celozrnný žitný chlebík

 

Kdy: 16.7.2015, 1. kurz od 17:00-18:30, 2. kurz od 18:45-20:15 (kapacita každého kurzu jsou 3 lidi)

Cena: 300Kč 

Přihlašovat se můžete na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Obsazenost kurzu najdete zde https://goo.gl/M3hBew

Kurz povede:  Hana Tolarová

 
V ceně semináře jsou zahrnuté všechny suroviny potřebné k upečení chleba. Celou dobu budete mít k dispozici vodu a nápoj ze zeleného ječmene.


facebook

 

 

NAHORU